Sunday, February 20, 2011

Pasta, tofu och popeye-röra (in swedish)

Ingen märkvärdig maträtt, men gött blev det.

INGREDIENSER:
1 pkt (300g) marinerad tofu (om man vill göra det lätt för sig)
1 pkt (2,5dl) sojagrädde
1 stor gul lök
3-4 klyftor vitlök (va inte blyg)
1 tsk grön curry pasta
Spenat, sparris och champinjoner efter eget behag
Salt och peppar typ...

GÖR SÅ HÄR:
Fräs på svampen i lite olja + curry pastan, krydda lite. Hacka löken och vitlöken och fräs dem i olja. Veva ner spenat och sparris och låt dem fräsa med löken någon minut på slutet. Smula i tofun och häll sedan på grädden. Låt alltsammans puttra några minuter. Salta och peppra lite till, smaka av. Jag la i en klick creme fraiche också för jag kryddade lite väl mycket.

Slängde ned en svampbuljong i pastan för att få en liten extra touch på smaken.

MATLAGNINGSMUSIK:
* Mp Fenriz' Metal Merchants Festival Dj Set - Part 2

Receptet är taget från mitt egna "Vegan Recept 2008 - det är en logisk väg att gå" recept fanzine.

2 comments:

Befa said...

Om du la i Creme fraiche varför inte använda riktig grädde? Blir lite fylligare då tror jag iaf

D-takt & Råpunk said...

BEFA: hade en klick cf i kylen så man tager va man haver =)